Teáztunk Dr. Juhász Katával

Dr. Juhász Kata vendégünk mesélt nekünk eddigi pályafutásáról, hogy milyen út vezetett a táncon keresztül a gyógyításig és hogy milyen rendezvényeket tartana a legfontosabbnak az emberek részére, hogy a mai rohanó világban ne feledkezzünk meg saját magunkról, a testünkről, lelkünkről.

Egy fellépés alkalmával súlyos balesetett szenvedett, amikor a saját bőrén tapasztalta meg a rehabilitáció és az alternatív mozgásterápiák fontosságát. A kórteremben, ahol Kata lábadozott, naponta többször elvégezte gyakorlatait, hogy minél hamarabb talpra álljon és újra szenvedélyének hódolhasson, táncoljon.
A vele egyszobában fekvő hölgyek ezen erőt kapva, szintén végezték gyógytornájukat, hogy minél hamarabb felépüljenek. Volt eredmény, volt inspiráció, volt kedv! Az eset után Kata több alternatív mozgásterápiát megismert és elsajátított, hogy ezt a tudást is átadja környezetének.

Elmesélte, hogy külföldön mennyivel nyitottabbak a kortárstáncra és az örömtáncra valójában minden korosztály. Megvan a mozgás kultúrája, fontossága, nyitottabbak, életvidámak és figyelnek magukra az emberek. – Itt egy kicsit párhuzamot vonhatunk a biztosítással is. Annak is az életünk részét kell, kellene képeznie és ez is egy nagy kihívás.

Kata nagyon fontosnak tartja, hogy Magyarországon is felhívja a mozgás, a tánc fontosságára a figyelmet, foglalkoztatja a kreatív idősödés, idősödés és tánc, a tánc és a művészet helye a gyógyításban és rehabilitációban … és még sok más …
és mind ehhez mérhetetlen energiával rendelkezik.

Köszönjük, hogy itt voltál velünk és bízunk benne, hogy a jövőben még keresztezzük útjainkat közös projektekkel.

Gyertek egyre többen és teázzunk együtt!

szerző: Kalotai Andrea

Szívesen konzultálna profi jövőtervezővel, aki segíthet a személyes pénzügyi biztonságuk megteremtésében? Kérjen ingyenes és kötelezettségektől mentes egyéni konzultációt!