Hogyan spóroljunk nyaralás előtt

A spórolás manapság egy szerteágazó fogalom. Sok esetben használjuk és minden élethelyzetben mást jelent. Nem meglepő hát, hogy e szó hallatán mindenkinek más jut az eszébe – van, aki pénzt szeretne félretenni és van, aki a szabadidejével takarékoskodna inkább, de olyan is akad, aki a felesleges idegeskedést spórolná meg magának.

Jelenlegi cikkünkben azt szeretnénk bemutatni, hogy milyen módokon segíthet hozzá minket a tudatos hozzáállás, hogy nyaralás közben spóroljunk (annak minden lehetséges értelmében), hogy a megtakarításainkból később még több élményt engedhessünk meg magunknak.

A nyaralás közbeni spórolás ironikus módon már hetekkel, vagy akár hónapokkal a nyaralásunk előtt megkezdődik.

A nyaralás legfontosabb előkészülete a szállás kiválasztása. Sokak számára meglepő lehet, de a kiválasztott városban található legjobb szállások 1 évvel a foglalás ideje előtt már nem elérhetőek. Ha halogatjuk a foglalást jelentős mennyiségű pénzt veszíthetünk, amit ehelyett koktélok szürcsölésére is költhetnénk. 

 

Attól függően, hogy hová is utazunk szükséges megtervezni az utazás módját. Ha külföldi útról van szó, akkor a szállások böngészése közben ellenőrizzük az adott időszak repülőjegy árait is. Próbáljunk olyan időpontokat választani utazásra, amikor a jegyárak és a szállás költsége is egyaránt olcsóbb. Ha foglalkozásunk lehetővé teszi számunkra a rugalmasságot, akkor sosem főszezonban látogassunk meg egy helyet, hiszen akkor a legnagyobb a kereslet a szállások iránt, így az árak is jóval magasabbak.

Tipp: Minden hely esetén más számít főszezonnak. A Balaton esetén a július és augusztus hónapok a legzsúfoltabbak, míg a déli félgömb országaiban, mint például Ausztráliában, inkább a téli hónapok vonzzák jobban a látogatókat.

A tökéletes szállás megtalálása nem egyszerű feladat, a közkedvelt helyeken lévő szállások – például a városközpontokban lévő lakások – mindig drágábbak az átlagnál, mely árat megpillantva sokan elrettennek a foglalástól. A kertváros felé haladva az árak csökkennek. Ez jó lehetőség lehet a spórolásra, de ebben az esetben fontos nagyon körültekintőnek lenni. Csak abban az esetben válasszunk olcsóbb szállást, ha megbizonyosodtunk az adott város közlekedési lehetőségeiről. Sok esetben előfordulhat, például London esetén, hogy nem éri meg a központon kívül szállást foglalni, hiszen a tömegközlekedés drágasága miatt rosszul jövünk ki anyagilag. Emellett, ha olyan szállást foglalunk, ami mindentől messze van, akkor rengeteg időnk fog elmenni a buszon zötyögéssel és a közlekedési lehetőségeink is korlátozni fognak minket a programok szervezésében.

Ha úgy érezzük megtaláltuk a tökéletes szállást és a tökéletes időpontot, a biztonság kedvéért még egy utolsó Google keresést küldjünk rá a kiválasztott címre és a hirdetőre, hogy elkerülhessük az esetleges átveréseket. Csak olyan szobát foglaljunk le, ami igazolt forrásból származik, hiszen vészhelyzet esetén egy alternatív szállás keresése teljes mértékben megboríthatja a nyaralásunk büdzséjét és programját.

Amennyiben ezeket betartjuk már a nyaralás megkezdése előtt hozzájárultunk a feledhetetlen szórakozáshoz és megspóroltuk magunknak időt, pénzt, na meg a felesleges macerát, ami mindezzel jár.

 

Amennyiben tetszett a cikk maradj velünk, mert hamarosan újra jelentkezünk és megosztjuk veled, miként hozhatsz ki még többet a vakációdból.

Szívesen konzultálna profi jövőtervezővel, aki segíthet a személyes pénzügyi biztonságuk megteremtésében? Kérjen ingyenes és kötelezettségektől mentes egyéni konzultációt!