Babaváró hitel? Itt a legjobb megoldás!

„Kedves Biztos Jövőkép csapat! Teljesen össze vagyunk zavarodva a férjemmel, hónapok óta próbálunk információkat gyűjteni a babaváró hitellel kapcsolatban, de mindenki mást mond. Belefáradtunk. Ti esetleg tudnátok ebben segíteni?” – ilyen és hasonló üzenetekkel többen kerestek már meg minket a Biztos Jövőkép facebook oldalán.

Bár a törvény 2019. július 1-jén hatályba lépett, igazán nagy kihívásra vállalkozik az, aki egyedül vág bele az ügyintézésbe: igazolásokat kell beszerezni, jelentősen eltérő banki ajánlatokat összehasonlítani, nem utolsó sorban pedig nagyon józanul célszerű végiggondolni, milyen vállalást is tesznek a családok. Erről beszélgettünk Piller Zsolttal, a Biztos Jövőkép pénzügyi szakértőjével.

  • Miben számíthatnak a segítségükre a babaváró hitelt igénylő párok?

Ha nagyon rövid válasz kér, akkor: mindenben. És valóban, a Biztos Jövőképnél arra törekszünk, hogy teljes körű tanácsadást tudjunk nyújtani az igénylőknek, hiszen sok esetben az életük jelentős részét fogja meghatározni az a vállalás, amit tenni fognak.  A törvényben foglaltak és a lehetőségek feltérképezésével tudunk szakértő tanácsot adni. Mielőtt bárki azt gondolná, hogy a hozzánk fordulóknak egy újabb költséget jelent, szeretném leszögezni, hogy ügyfeleink számára ez a segítség ingyenes.

  • Annak van jelentősége, hogy hány gyermeket szeretnénk, vagy hol, milyen körülmények között képzeljük el közös életünket?

Bizony van! Megfelelő tanácsot mi is akkor tudunk adni, ha minél több tényezőt ismerünk a pár elképzeléseiről, terveiről. Más a helyzet akkor, ha valaki 3 gyermeket szeretne, és akkor is teljesen eltérő opciókat ajánlunk, ha távlati célokban gondolkodnak. Nincs két egyforma család, egyforma elképzelésekkel – ez a feladat komplex szemléletmódot igényel.

  • Amennyiben a konzultáció vagy konzultációk során az Önök által javasolt megoldást választjuk, a továbbiakban a bankkal fogunk tárgyalni?

Nem, mert, ha a teljes körű tanácsadás után – a lehetősége és kockázati tényezők ismeretében – valamelyik konstrukció mellett leteszik a voksukat, akkor – természetesen továbbra is díjmentesen – vállaljuk a komplett ügyintézését: pontos listát adunk a dokumentumokról, amelyek beszerzésében segítő kezet nyújtunk. Onnantól a mi dolgunk, hogy ezt a bankkal kommunikáljuk, illetve igény esetén az akár több mint 100 oldalas igényélő lapokat is kitöltjük helyettük, így igazán stresszmentessé és nyugodttá tehetjük a folyamatot. Sőt, ami még nagy könnyebbséget jelent az, hogy kényelmesen, otthonról intézhetik a legtöbb lépést.

 

Amennyiben Ön is független szakértőt vonna be a döntés előkészítésbe, szeretne megbizonyosodni arról, hogy a család számára a legjobb döntést hozza, forduljon bizalommal a Biztos Jövőkép csapatához, ahol szaktudásunk legjavát nyújtjuk a biztos jövőtervezéshez!

Szívesen konzultálna profi jövőtervezővel, aki segíthet a személyes pénzügyi biztonságuk megteremtésében? Kérjen ingyenes és kötelezettségektől mentes egyéni konzultációt!