Az applikáció alapú fizetés előnyei 2019-ben

2019 nagyon érdekes év volt pénzügyi megoldások terén!

Az egyre fejlődő külföldi trendek elérték hazánkat és elérhetővé váltak a külföldön már hódító applikáció alapú fizetési módok. Ilyen megoldások vezető márkái közé tartozik például a Revolut, illetve a TransferWise.

De miért is előnyös az applikáció alapú fizetés?

Az első és legfontosabb szempont talán az, hogy ha ilyen okos megoldásokat választunk, akkor az ügyintézést kizárólag online felületre vihetjük. Ennek megfelelően bankba sem kell mennünk soha és banki ügyintézővel sem fogunk személyesen találkozni.

Mennyire bonyolult az ilyen rendszer használata?

Szerencsére a felület fejlesztése már évekkel ezelőtt elkezdődött, így mára a legtöbb hasonló applikáció meglehetősen átlátható és magától értetődő. A felület mindkét példaként említett cég esetén magyar nyelvű. Ha pedig kérdés merül fel, rendelkezésre áll a magyar nyelvű ügyfélszolgálat, ahol átlagosan 1 órán belül kaphatunk választ problémáinkra.

Kedvező anyagilag egy ilyen pénzügyi szolgáltatás?

A nemzetközi applikáció alapú fizetés előnye, hogy képes minimalizálni a bankok közti fizetési- és transzfer költségeket. Emellett a felhasználónkhoz tartozó betéti felületünkön negyvennél is több féle pénznemben is tárolhatunk pénzt, ráadásul ezek átváltása nem a banki (drágább) árakon történik, hanem az aktuális világpiaci áron korrekt ráták mellett juthatunk külföldi pénznemhez.

Mitől jobb egy ilyen szolgáltatás a hagyományos, magyar bankszámlánkhoz képest?

A magyar bankok internetes és mobil applikációs rendszerei rendre hagynak kívánnivalót maguk után. Legtöbbször hol beengednek, hol pedig nem. Emellett funkcionális szempontból is nehézkes és lassú a használatuk. Sőt, sok esetben elmaradnak az olyan szolgáltatások, mint például a push alapú értesítések, melyek helyett a magyar bankok az SMS-alapú értesítéseket erőltetik. Ezek nagy hátránya, hogy az SMS árát az ügyfeleknek kell megfizetni, mely akár üzenetenként 26 forintba is kerülhet az OTP rendszerét alapul véve.

 

Ezzel szemben a Revolut és a TransferWise is applikáción belül, ingyen küld értesítéseket számunkra a pénzmozgásainkról, melyek ráadásul sokkal gyorsabbak és megbízhatóbbak, mint az SMS.

 

Emellett az applikáció alapú fizetés akkor is jóval előnyösebb a hagyományos magyar bankokkal szemben, ha éppen utazni készülünk, mivel az ilyen nemzetközi pénzügyi szolgáltatások külföldön sokkal több helyen elfogadottak, mint esetenként egy Magyarországon jegyzett bank Forint alapú számlájához rendelt bankkártya.

Szívesen konzultálna profi jövőtervezővel, aki segíthet a személyes pénzügyi biztonságuk megteremtésében? Kérjen ingyenes és kötelezettségektől mentes egyéni konzultációt!